Weer

Zo koud als gisteren is het de komende dagen niet, maar van de regen zijn we nog niet af. Storingen van de oceaan dringen nog steeds gemakkelijk tot onze omgeving door en brengen regen mee.

Bepalend voor het weer morgen is een lagedrukgebied. Het trekt van Schotland naar de Noordzee. De bijbehorende storing houdt ons land in de greep. Alleen een deel van het zuiden ontkomt er enige tijd aan.

Vanavond en vannacht is het dan ook bewolkt met vooral in het noorden en midden van het land af en toe regen of motregen. De meeste neerslag wordt daarbij in het noorden verwacht. Uitlopers van de regen kunnen af en toe de grote rivieren oversteken, toch wordt in het zuiden overheersend droog weer verwacht.

Morgen kan het een deel van de ochtend en de middag ook in het midden van het land droog worden. In Limburg schijnt de zon dan even. Aan het eind van de middag en in de avond opnieuw overal perioden met regen, met kans op onweer. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee af en toe krachtig en de temperaturen stijgen naar 18 tot 21 graden.

Vrijdag is de regen weggetrokken en hebben we afwisselend wolken en zon, met in het binnenland enkele buien.