Themapark voor trekkies

TO GO WITH AFP STORY BY RANDA HABIB-- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO /RUBICON GROUP HOLDING" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS -- An artist's rendering made available by Rubicon Group Holding (RGH) on August 9, 2011, shows the $1.5-billion-dollar park with a theme from the American science fiction series "Star Trek". Scheduled to open in 2014, "The Red Sea Astrarium" will be built in the country's sole port of Aqaba, 350 kilometres south of Amman (217.4 miles), spanning 184 acres (74.4 hectares), which will include a Star Trek-themed centre. AFP PHOTO/HO/RUBICON GROUP HOLDING AFP

In de Jordaanse havenstad Aqaba opent in 2014 een ‘Red Sea Astrarium’, een themapark volledig gewijd aan de serie Star Trek.

Gisteren werd de eerste artist impression vrijgegeven. Daarop zien we de wereld in de 23ste eeuw. Het themapark, ruim 74 hectare groot, is voorzien van hightech attracties waaronder een ruimteschip. Maar ook vijfsterrenhotels, een theater, een winkelcentrum en restaurants mogen niet ontbreken.

De stad Aqaba, gelegen aan de Rode Zee, wordt gezien als een veilige plek in het Midden-Oosten en trekt de laatste jaren steeds meer toeristen. Enkele jaren terug werd er al het Red Sea Institute for Cinematic Arts gebouwd, de eerste filmschool in de regio met nauwe banden met de Amerikaanse University of Southern California.

Het themapark voor trekkies zal naar schatting 1,5 miljard dollar kosten. Belangrijke financier is koning Abdullah II van Jordanië, een groot fan van Star Trek.