Tennisster Tamaëla mishandeld op tribune

Elise Tamaëla moedigde een collega aan, tot ongenoegen van de vader van de tegenstander.

Elise Tamaëla is maandag in het Duitse Versmold mishandeld toen ze op de tribune een wedstrijd van haar collega Danielle Harmsen aan het kijken was. De 27-jarige Nederlandse tennisster werd tijdens de partij in het challengertoernooi tussen Harmsen en de Deense Karen Barbat racistisch bejegend door Barbats vader Mihai, die niet gediend was van de aanmoedigingen van Tamaëla. Toen de Nederlandse daar een opmerking over maakte, begon hij op haar in te slaan.

De nummer 363 van de wereld verloor zelfs even haar bewustzijn en werd naar het ziekenhuis gebracht, twitterde broer Sander Tamaëla. „Elise ligt aan een infuus met pijnstillers, heeft een hersenschudding en een gezwollen gezicht.”

Tamaëla mocht gistermiddag het ziekenhuis verlaten en is door haar broer en vader opgehaald.

Vader en dochter Barbat (nummer 647 op de wereldranglijst) zijn op de vlucht geslagen. De politie is naar hen op zoek. Vader Mihai Barbat zorgde vorig jaar ook al voor ophef in Kopenhagen toen hij dronken bij de kwalificaties voor het WTA-toernooi verscheen. (Novum)