Tennisster geslagen, racistisch bejegend

De Nederlandse tennisster Elise Tamaëla is maandag in het Duitse stadje Versmold mishandeld toen ze op de tribune naar een tenniswedstrijd van haar collega Danielle Harmsen aan het kijken was.

De 27- jarige speelster, die een vrij donkere huidskleur heeft, werd tijdens de partij in het Challengertoernooi tussen Harmsen en de Deense Karen Barbat racistisch bejegend door Barbats vader Mihai. Hij was niet gediend van Tamaëla’s aanmoedigen. Toen die daarover op haar beurt een opmerking maakte, begon hij op Tamaëla in te slaan.

Tamaëla, nummer 363 van de wereld, verloor even haar bewustzijn en werd naar een ziekenhuis in Duitsland vervoerd, twitterde haar broer Sander na het incident bij de tennisbaan.

„Elise ligt aan een infuus met pijnstillers, heeft een hersenschudding en een gezwollen gezicht.” Ze mocht gistermiddag het ziekenhuis verlaten en is door haar broer en vader opgehaald.

Vader en dochter Barbat – zij is momenteel nummer 647 van de wereld – zijn na het incident op de vlucht geslagen. De Duitse politie was vanmorgen nog naar hen op zoek.

Vader Mihai Barbat zorgde vorig jaar voor ophef in Kopenhagen, waar hij dronken bij kwalificatiewedstrijden voor een WTA-toernooi verscheen. (Novum)