Slagveld op Europese beurzen - AEX verliest 3,4 procent

De beursvloer in Frankfurt bij het sluiten van de handelsdag. Foto AFP / Frank Rumpenhorst

De beurzen in Europa zijn met zware verliezen gesloten. In Amsterdam sloot de AEX 3,4 procent lager. In andere landen waren de verliezen nog groter. De beurzen in Parijs en Madrid verloren beide 5,5 procent. Frankfurt sloot op 5,1 procent in de min en in Milaan was de slotstand zelfs 6,7 procent lager. De FTSE-index in Londen deed het iets beter, maar moest ook 3,1 procent inleveren.

De handelsdag in Europa was tot halverwege de middag weinig beweeglijk. De meeste beurzen stonden na een flink hogere opening lange tijd zo’n 1 tot 2 procent in het groen. Na de opening van Wall Street, die 1,82 procent lager opende en daarna al snel tussen de min 3 en 4 procent schommelde, doken ook de Europese beurzen naar beneden.

De beurs in Milaan verloor meer dan 1.000 punten en eindigde op het laagste niveau sinds 2009.

De onzekerheid werd gevoed door nieuwe zorgen over Griekenland en geruchten over een degradatie van de AAA-status van Frankrijk. Geruchten die door kredietbeoordelaar Fitch overigens werden ontkracht.

    • Lex Boon