Samsung mag tablet in EU niet verkopen na klacht Apple

An employee of South Korean mobile carrier KT holds a Samsung Electronics' Galaxy Tab 10.1 tablet (R) and Apple Inc's iPad tablet as he poses for photos at a registration desk at KT's headquarters in Seoul August 10, 2011. Apple Inc scored a big victory in its patent infringement battle against Samsung Electronics after a German court barred the Korean firm from temporarily selling its flagship Galaxy tablet in the European Union except the Netherlands. REUTERS/Jo Yong-Hak (SOUTH KOREA - Tags: CRIME LAW BUSINESS IMAGES OF THE DAY) Links Apple's iPad, rechts Samsung's Galaxy Tab 10.1. Foto Reuters / Jo Yong-Hak

Apple heeft een grote overwinning geboekt op concurrent Samsung. Een Duitse rechtbank heeft besloten dat Samsung’s Galaxy Tablet 10.1 computer in de hele Europese Unie niet verkocht mag worden, met uitzondering van Nederland. Dit meldt persbureau Reuters.

Apple had bij de rechtbank in Düsseldorf een klacht ingediend over de Tab 10.1 van Samsung, omdat die inbreuk zou maken op verschillende octrooien en intellectuele eigendomsrechten van Apple op zijn eigen succesvolle tabletcomputer, de iPad.

In Nederland is Apple een aparte rechtszaak begonnen, in de hoop ook hier de Tab 10.1 en bovendien de smartphones uit de Galaxy-serie uit de winkels te kunnen houden, zo schrijft Webwereld.nl. Samsung is in reactie daarop een bodemprocedure begonnen. Het kort geding over de Galaxy Tab dient vandaag, die over de smartphones morgen.

Het is nog onduidelijk waarom het besluit van de Duitse rechtbank niet geldt voor Nederland.

    • Peter van der Ploeg