Raboploeg trekt aan sprinter Renshaw, Hushovd bij BMC

De Raboploeg is in onderhandeling met de Australische sprinter Mark Renshaw. Een woordvoerder van de Nederlandse wielerploeg zegt „in het algemeen” geen commentaar te geven op lopende onderhandelingen, maar De Telegraaf meldt dat de Nederlandse wielerploeg van Rabobank zich al voor twee jaar heeft verzekerd van de diensten van de sprinter.

Renshaw vormde de afgelopen jaren een succesvol koppel met de Britse sprinter Mark Cavendish. Bij veel van diens overwinningen, waaronder zestien dagzeges in de afgelopen drie edities van de Ronde van Frankrijk, werd Cavendish door Renshaw uit de wind gehouden tot aan de laatste honderden meters voor de finish. Renshaw zou bij de Raboploeg wel voor eigen succes mogen gaan.

In de afgelopen editie van de Ronde van Frankrijk speelde de Raboploeg in massasprints geen rol van betekenis, ook omdat de ploeg in het geheel rond kopman Robert Gesink was opgebouwd.

Rabobank maakte gisteren zijn selectie bekend voor de Ronde van Spanje. In startplaats Benidorm vertrekken op 20 augustus de Spanjaarden Óscar Freire, Carlos Barredo, Juan Manuel Gárate, Luis León Sánchez, de Deen Matti Breschel en de Nederlanders Steven Kruijswijk, Paul Martens, Bauke Mollema en Tom-Jelte Slagter. Skil-Shimano vaardigt vier Nederlanders af naar de Vuelta: Tom Veelers, Albert Timmer, Koen de Kort en Roy Curvers. Namens Vacansoleil-DCM rijden de Nederlanders Wout Poels, Martijn Keizer, Joost van Leijen Pim Ligthart. Ook Karsten Kroon (BMC Racing) en Marc de Maar (Quick-Step) rijden de Ronde van Spanje.

De Noor Thor Hushovd, wereldkampioen wegwielrennen en winnaar van twee etappes in de laatste Tour de France, stapt per 2012 over naar BMC Racing van Tourwinnaar Cadel Evans.