Kan de Londense politie deze wel aan? rellen

British police officers stand guard as a car set on fire by rioters, burns in Hackney, east London, Monday Aug. 8, 2011. A chaotic wave of violence and looting raged across London and spread to three other major British cities on Tuesday, as authorities struggled to contain the country's worst unrest since race riots set the capital ablaze in the 1980s. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

De rellen in Londen breidden zich in een paar dagen razendsnel uit en de politie kon alleen nog maar machteloos toekijken. Ligt dat aan de manier waarop de politie is georganiseerd? Zijn de ‘bobbies’ onvoldoende toegerust, of zijn er niet genoeg speciale eenheden voor zulke ongeregeldheden? En hoe zou er worden opgetreden door de Nederlandse politie, stel dat er hier dergelijke rellen zouden zijn?

    • Barbara Rijlaarsdam
    • Marleen Luijt