Henny gaf er een positieve draai aan

Terwijl Londen werd gesloopt was het feest in mijn mailbox. Misschien was het een foutje, misschien niet – zoiets kan ook expres gebeuren – maar het bericht ‘Website Henny Huisman 450.000 keer bezocht’ stuiterde binnen. Honderdvijftig keer achter elkaar. Gekeken. Op www.hennyhuisman.nl straalde de entertainer in spijkerbroek en groene sweater je tegemoet. ‘Met deze site

Terwijl Londen werd gesloopt was het feest in mijn mailbox. Misschien was het een foutje, misschien niet – zoiets kan ook expres gebeuren – maar het bericht ‘Website Henny Huisman 450.000 keer bezocht’ stuiterde binnen. Honderdvijftig keer achter elkaar. Gekeken.

Op www.hennyhuisman.nl straalde de entertainer in spijkerbroek en groene sweater je tegemoet. ‘Met deze site wil ik je wegwijs maken in mijn leven. Ik wens je veel plezier!’ stond er onder zijn voeten.

Ik klikte naar ‘Laatste Nieuws’, waar Henny een interview met zichzelf had geplaatst. Het betrof een aflevering van de rubriek ‘Lompe Vragen’ van het tijdschrift Revu. De vragen – ‘Wie zit er nog op jou te wachten?’, ‘Slaap je in een paardenpyama?’ en ‘Hinnik jij?’ – vielen mee, de antwoorden niet.

Henny zei dat hij weleens een onderbroekje met een snuitje erop had gedragen, dat hij de laatste jaren minder makkelijk tot een orgasme kwam en dat hij hoopte op een televisieprogramma, een familieshow. „Het laatste wat ik wil is zielig overkomen. Helaas lukt dat niet altijd.”

Ongeveer een jaar geleden vierde Henny Huisman op uitnodiging van het Dolfinarium zijn 59ste verjaardag in Harderwijk, alle journalisten waren van harte uitgenodigd. Een dag eerder was hij ontslagen door de Evangelische Omroep.

We troffen Henny op zijn hurken bij het dolfijnenbassin, een emmertje met visjes in de hand, kleinkind op de schouders. Hij droeg een afzakkende spijkerbroek en sportschoenen, zijn haar was geblondeerd en rond de ogen waren de sporen van de laatste cosmetische ingreep nog zichtbaar.

Henny stak zijn duim op naar de verslaggevers en werkte de cameraploegen een voor een af. Nee, hij was niet zielig. Hij voelde zich goed, fitter en jonger dan ooit zelfs. Omdat hij iedere dag groenten wokte was hij zeventien kilo afgevallen. Het interesseerde niemand.Een verslaggever van SBS Shownieuws: „En dan nu de hamvraag… En nu?”

Henny gaf er een positieve draai aan. Hij was blij dat hij van ‘het keurslijf van de EO’ verlost was en dat hij op televisie weer gewoon ‘lekker wijf’ kon zeggen, dat knipten ze er bij zijn laatste programma Korenslag gewoon uit. De zenders konden bellen, hij verwachtte snel telefoon.

Even verderop stonden zijn vrouw, dochters en kleinkinderen. Ze wilden zich omkleden, want na een dag Dolfinarium stink je naar vis. Op verzoek van de fotografen omhelsde hij Wally de Walrus, de mascotte van het pretpark, en daarna ging het in draf richting gezin. Onderweg struikelde hij over een kabel.

Ze hebben hem niet gebeld.

Bezoek in godsnaam www.hennyhuisman.nl

 

    • Marcel van Roosmalen