FED houdt Amerikaanse rente 'zeker tot 2013' laag

De Federal Reserve (FED) laat de rente in de Verenigde Staten de komende twee jaar, tot 2013, zeker ongewijzigd. Dat maakte de Amerikaanse centrale bank gisteravond bekend. De FED gaf een verklaring uit waarin de centrale bank maatregelen presenteerde die het vertrouwen in de Amerikaanse economie moeten herstellen. De FED gaf toe dat de economie er niet best voor staat. De economische groei is volgens de centrale bank „aanzienlijk langzamer” dan verwacht, ook zijn de risico’s voor de VS „groter geworden”. Door de rente op 0 tot 0,25 procent te handhaven kunnen banken goedkoop blijven lenen en op hun beurt gemakkelijker geld lenen aan consumenten en bedrijven. De beurzen reageerden wereldwijd positief op de verklaring van de FED. De Dow Jones-index stond gisteravond bijna 4 procent hoger. (NRC)

schuldencrisis: pagina 10 en 11