Directeur Maasstad Ziekenhuis stapt op

Algemeen directeur Paul Smits van het Maasstad Ziekenhuis heeft gisteren zijn functie per direct neergelegd. Smits raakte in opspraak vanwege de uitbraak van de multiresistente Klebsiella bacterie. Eind mei maakte het ziekenhuis bekend de nauwelijks te bestrijden superbacterie in huis te hebben. Later bleek dat microbiologen al sinds maart waren gewaarschuwd voor de bacterie. Gisteren werd bekend dat er negen nieuwe besmettingen zijn. Tot nu toe zijn 28 patiënten met de bacterie overleden. Van nog eens 88 mensen is vastgesteld dat ze de bacterie onder de leden hebben. Ongeveer tweeduizend mensen moeten worden getest. De algemeen directeur, sinds 2004 in die functie, krijgt één jaarsalaris mee, een bedrag van 235.898 euro. De PVV en de SP hebben daarop gisteren felle kritiek geuit. (Novum)