Weer

De invloed van een hogedrukgebied dat zich van boven de oceaan snel via Frankrijk uitbreidt naar het oosten, brengt de komende dagen warmer en zonniger weer in Frankrijk en de Alpenlanden.

De komende 24 uur profiteert het weer in Nederland iets van die hoge druk. Er stroomt wat mildere lucht binnen, maar die gaat gepaard met oceaanstoringen.

Vanavond neemt het aantal buien verder af. Vannacht valt met name in Groningen, Drenthe en Friesland nog een lokaal buitje. Verder zijn er wat opklaringen, een afnemende wind en temperaturen die dalen naar 8 à 13 graden.

Morgen begint vrijwel overal droog en af en toe schijnt de zon. De meeste bewolking trekt over het noorden van het land, waar het in de tweede helft van de middag en avond gaat regenen. Met 16 tot 18 graden en een soms krachtige wind aan zee is het daar ook het koelst. Limburg, Brabant, Zeeland en de Randstad kennen de meeste zonneschijn en met een wind van 3 tot 5 Bft wordt het daar 18 tot 20 graden.

Donderdag is het overal regenachtig. Vrijdag trekt de regen langzaam naar Duitsland weg, maar ook het weekend verloopt wisselvallig. Wel wordt het iets warmer, met maxima tussen 19 en 23 graden.