voetbal(transfer)nieuws

ADO Den Haag heeft Wesley Verhoek verkocht aan Nottingham Forest. De 24-jarige vleugelspits is gisteren naar Engeland afgereisd voor de medische keuring en om te onderhandelen over een contract. Verhoek speelde sinds begin 2005 in het eerste van ADO. Forest, de club van voormalig Twente-trainer Steve McClaren, komt uit in het Championship, het op een na hoogste niveau in Engeland. De ploeg is echter ambitieus en wil zo snel mogelijk promoveren. Vorig jaar lukte dat niet. Na een zesde plaats verloren ze in de eerste ronde van de play-offs van de latere winnaar Swansea City.

De Haagse club raakt bovendien zijn algemeen directeur kwijt. Mattijs Manders was pas sinds 1 april algemeen directeur, maar vertrekt in september alweer bij de voetbalclub. De functie bracht hem „niet datgene wat hij ervan verwachtte”. De Raad van Commissarissen van ADO betreurt de stap van Manders, die zijn carrière buiten het voetbal voort wil zetten.

FC Utrecht kampt met een keepersprobleem. Roberto Fernandez, de vervanger van Michel Vorm, liep gisteren tijden de training een meniscusblessure op en staat 6 tot 8 weken aan de kant. Vorm tekent voor drie jaar bij Swansea City en vertrekt donderdag naar Wales. Wie zaterdag het doel verdedigt in De Galgenwaard tegen De Graafschap is nog niet bekend. Utrecht heeft met Erik Cummins en André Krul nog twee keepers in de selectie. De 22-jarige Cummins kwam nog nooit in actie in het betaald voetbal. Krul (24) kwam al op huurbasis uit voor Telstar en Sparta.

Real Madrid heeft zich versterkt met een zevenjarig talent uit Argentinië. Leonel Angel Coira, roepnaam Leo, meldt zich op 6 september voor het eerst op de training in Madrid. Real zou Coira nu al hebben vastgelegd omdat ook stadgenoot Atletico het jongetje graag zou willen.

Jhonny van Beukering, vorig seizoen nog even aanvaller bij Feyenoord, zet zijn carrière voort bij de Belgische tweedeklasser Wezet.

Giovanni van Bronckhorst stopt per direct als stagiair bij Jong Oranje. Dat meldde de KNVB gisteren. De oud-international wil zich volledig richten op zijn nieuwe taak als assistent-trainer van Ronald Koeman bij Feyenoord. Van Bronckhorst was een jaar lang assistent van bondscoach Cor Pot van Jong Oranje.

De Engelse bondscoach Fabio Capello heeft Tom Cleverley opgeroepen voor de oefeninterland met het Nederlands elftal, morgenavond. De 21-jarige middenvelder van Manchester United viel zondag op toen hij met zijn ploeg de finale om de Community Shield won van Manchester City. Cleverley is opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Jack Wilshere en Michael Carrick.

Viktor Elm houdt geen schorsing over aan zijn rode kaart tegen NEC. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer oordeelde zaterdag dat de speler van SC Heerenveen de doorgebroken NEC-aanvaller Stef Nijland had neergehaald. Maar volgens de aanklager betaald voetbal van de KNVB is Elm onschuldig, hij baseerde zich voor zijn beslissing op de televisiebeelden van het incident en de ingediende verklaringen. Elm kan door de beslissing gewoon met Heerenveen meedoen in de uitwedstrijd tegen Ajax, komende zondag.