Video: Britse relhooligans trekken tas gewonde jongen leeg

Een video uit Londen laat het laagste van het laagste van de deelnemers aan de rellen in de Britse hoofdstad zien. Een bloedende jongen krijgt een helpende hand toegereikt, die al snel in z’n tas verdwijnt.

De jongen, duidelijk over z’n toeren en behoorlijk bloedend uit z’n gezicht, wordt overeind geholpen door een man. Een andere duikt op dat moment meteen z’n rugtas in en steelt de inhoud. Al snel hangen er drie paar handen in de tas van de gewonde jongen. Niet helemaal duidelijk te zien is of de man die hem in eerste instantie overeind hielp mee wil stelen, of de diefstal probeert te voorkomen. Het lijkt op het eerste. Volgens de BBC is de video opgenomen in de Londense wijk Hackney.

De dame die het tafereel filmt verwoordt het toepasselijk:

“Dickhead.”

http://youtu.be/6Gex_ya4-Oo

    • Peter van der Ploeg