Toch geen staking op Duitse luchthavens

De staking van Duitse luchtverkeersleiders is afgewend. De luchtverkeersleiding heeft bemiddeling ingeroepen waarmee een staking, waarbij honderden vluchten in Europa verstoord zouden worden, op het laatste moment is afgewend. Dat meldt persbureau AP.

Luchverkeersleidersvakbond GdF wilde vandaag van zes uur vanmorgen tot het middaguur het werk neerleggen, nadat en rechter in Frankfurt am Main de staking toestond, in weerwil van de argumenten van de luchtvaartautoriteit, DFS.

Met weinig andere opties om de staking te voorkomen in een van de drukste periodes van het jaar heeft de DFS arbitrage ingeroepen, waarbij stakingen niet zijn toegestaan zolang de bemiddeling van een onafhankelijke bemiddelaar loopt.

Vakbond GdF probeert een salarisdeal van 6,5 procent opslag met een looptijd van een jaar, en veranderingen in de organisatie van de luchverkeersleiding te bewerkstelligen. Eerder wees de vakbond een lager salarisbod met een langere looptijd van de luchtvaartautoriteit af. De vakbond staat voor ongeveer 6000 medewerkers in de luchtverkeersleiding.

    • Peter van der Ploeg