Rellen in Manchester, Wolverhampton, West Bromwich en Salford - Londen vooralsnog betrekkelijk rustig

Riot police chase youths who are alleged looters during civil disturbances in Manchester, England, Tuesday Aug. 9, 2011. Three nights of looting and burning by crowds of young people appears to have spread from the capital to other locations in Britain. (AP Photo/Jon Super) Agenten achtervolgen relschoppers in Manchester. Foto AP/Jon Supe

In verschillende steden in Groot-Brittannië zijn relschoppers opnieuw de straat opgegaan. De vierde nacht werd ingeluid in Manchester, Wolverhampton, West Bromwich en Salford. In Londen is het betrekkelijk rustig.

In Manchester raakten honderden relschoppers slaags met de oproerpolitie. Een kledingwinkel en een oude bibliotheek zijn in brand gestoken en winkelruiten zijn ingeslagen. Volgens de politie zijn zeven personen gearresteerd. Bekijk hier recente afbeeldingen van het tumult in Manchester.

Beelden uit Manchester van een in brand gestoken auto:

In West Bromwich werden twee voertuigen in brand gestoken en in Wolverhampton werden verschillende winkels aangevallen. In Salford bekogelden zo’n 70 tieners de gepantserde wagens van de politie, nadat was geprobeerd een winkel open te breken.

Beelden van de rellen in Wolverhampton:

Volgens correspondent Titia Ketelaar is het in Londen vooralsnog rustig omdat in de stad de nodige maatregelen zijn genomen tegen een nieuwe golf van geweld:

Veel winkeliers hebben hun winkels vroegtijdig gesloten en de ramen en deuren dichtgetimmerd. En overal is politie op de been, zo’n 16.000 man, ook van politiekorpsen uit andere delen van het land. Maar het is pas een uur donker, dus er kan nog van alles gebeuren. Het is lastig om te voorspellen, omdat het niet om een georganiseerde groep mensen gaat.

BBC en The Guardian houden een liveblog bij van de rellen in Groot-Brittannië.

    • Dirk Wijnand de Jong