Reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk aangescherpt

Riot police protect the entrance to Debenhams department store in Clapham Junction, south London on 8 August 2011. Now in it's third night of unrest, London has seen sporadic outbreaks of looting and clashes both north and south of the river Thames. Two police cars and a large number of buildings were on Saturday set ablaze in Tottenham, north London following a protest over the fatal shooting of a 29-year-old man in an armed stand-off with officers. The patrol cars were torched as dozens gathered outside the police station on the High Road in Tottenham. AFP PHOTO/LEON NEAL Agenten van de oproerpolitie bewaken een winkel. Foto AFP/Leon Neal

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanwege de rellen in Londen en andere grote steden het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk tijdelijk aangescherpt.

Het ministerie adviseert mensen die naar het land reizen om samenscholingen te mijden, de berichtgeving in de lokale media goed in de gaten te houden en de instructies van de autoriteiten op te volgen. De incidenten laten zich niet of nauwelijks voorspellen, waarschuwt het departement.

Scotland Yard, het hoofdbureau van de Londense politie, heeft zojuist gemeld dat sinds de rellen afgelopen zaterdag begonnen, 111 politieagenten gewond zijn geraakt. In de rellen van afgelopen nacht is de eerste dode gevallen.

    • Dirk Wijnand de Jong