Plunderende meisjes in Londen scheppen op - ‘we laten zien dat we kunnen doen wat we willen’

Caption: British riot police arrive in front of a burning building in Croydon, South London on August 8, 2011. Now in it's third night of unrest, London has seen sporadic outbreaks of looting and clashes both north and south of the river Thames. Numerous buildings were set on fire in Croydon including a 140 year old furniture store as hundreds of looters plundered high street shops of their goods. TOPSHOTS AFP PHOTO/Carl de Souza Britse oproerpolitie arriveert bij een brandend gebouw in Croydon, Londen. AFP / Carl de Souza

Volgens een van de plunderaars zijn de rellen in Londen van de afgelopen dagen de schuld van de overheid. “Het komt door de Conservatieven”, valt haar vriendin haar bij. “Ja, van wie dan ook”. De meisjes drinken al de hele nacht, want met alle rellen is de alcohol gratis.

Een journalist van de BBC interviewde vanochtend de twee meisjes. Ze scheppen zonder enige gêne op over hun bijdrage aan de rellen in Londen. Ze willen de politie en de rijken “laten zien dat ze kunnen doen wat ze willen”. Luister hier het interview terug.

    • Hans Klis