Kort nieuws Buitenland

Ook civiele zaak van Diallo tegen DSK

New York. Het kamermeisje dat voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van een poging tot verkrachting heeft gisteren een civiele zaak tegen hem aangespannen. De aanklacht van Nafissatou Diallo (32) komt bovenop de strafrechtelijke procedure die gaande is sinds de arrestatie van ‘DSK’ in mei. Volgens de civiele aanklacht werd Diallo op „gewelddadige en sadistische” wijze misbruikt door de Franse politicus. Strauss-Kahn moet op 23 augustus weer voor de rechter verschijnen in het kader van het strafrechtelijk onderzoek. (Reuters)

Arrestatie gelast van 7 Turkse generaals

Ankara. Een Turkse rechtbank heeft de arrestatie bevolen van zeven generaals en admiraals op beschuldiging van pogingen de regering te ondermijnen, zo is gisteren bekendgeworden. Zij zouden betrokken zijn geweest bij het opzetten van tegen de regering van premier Erdogan gerichte websites in 2009. Onder de verdachten is de chef van de inlichtingendienst van de generale staf, generaal Ismail Pekin. Tientallen andere hoge Turkse officierem zitten al vast wegens een vermeende samenzwering om een militaire staatsgreep mogelijk te maken. (BBC)

Presidentskandidaat Guatemala afgewezen

Guatemala Stad. Het Guatemalteekse constitutioneel hof heeft vandaag de kandidaatsstelling voor de presidentiële verkiezingen van september van voormalig first lady Sandra Torres afgewezen. Eerder dit jaar scheidde zij van president Alvaro Colom om een wet te omzeilen die naasten van de president uit het hoogste ambt weert. (Reuters)

Amerika intensiveert hulp honger Afrika

Washington. De Amerikaanse regering heeft gisteren bijna 74 miljoen euro extra humanitaire hulp aan de Hoorn van Afrika toegezegd. Dat brengt de totale bijdrage van de VS op bijna 400 miljoen euro. De Verenigde Naties zeggen dat in de Hoorn van Afrika 12 miljoen mensen een hongerdood dreigen te sterven. (Reuters)