Kim Jong-Il steelt met hackers geld uit games

Leider Noord-Korea zou ruim 6 miljoen dollar hebben buitgemaakt.

Kim Jong-Il heeft met hulp van Zuid-Koreaanse hackers geld uit online games gestolen. Volgens The New York Times heeft de Noord-Koreaanse leider in twee jaar tijd ruim 6 miljoen dollar buitgemaakt.

De hackers zouden in opdracht van Kim op de servers van de online games Lineage en Dungeon and Fighter hebben ingebroken. Vervolgens lieten ze tientallen onbemande computers de games ‘spelen’ om virtueel geld te verdienen. Het verzamelde virtuele goud werd op internet voor echt geld aan gamers verkocht.

De computerexperts werden ieder verplicht om ten minste vijfhonderd dollar per maand naar de overheid te zenden, vertelde de Zuid-Koreaanse politie. Het is onduidelijk hoeveel de hackers in eigen zak staken. Bij de illegale actie zouden politici uit verschillende lagen van de regering en militairen betrokken zijn, aldus The New York Times.

De Zuid-Koreaanse politie heeft de hackers in China opgepakt, van waaruit ze opereren. De vier Zuid-Koreanen en een Chinees zouden deel uitmaken van Office 39. Deze groep verdient volgens het de Amerikaanse krant geld voor het Noord-Koreaanse regime met de verkoop van drugs, namaakproducten en wapens.

Noord-Korea ontkent de aantijgingen en ziet de beschuldigingen van de Zuid-Koreaanse overheid als een complot tegen de staat. (AP)