Inter heeft geldtekort en zet Sneijder in etalage

De transferwindow staat tot 1 september wagenwijd open. Het laatste nieuws: Inter zou sterspeler Wesley Sneijder willen/moeten verkopen.

Wesley Sneijder heeft een vertrek bij Internazionale niet meer zelf in de hand. De Italiaanse voetbalclub heeft geld nodig en staat open voor een goed bod op één van zijn sterspelers, zo zei de Nederlandse international gisteravond voor de NOS-camera bij de training van het Nederlands elftal in Katwijk. Sneijder is de afgelopen weken in verband gebracht met Manchester United en de nog rijkere stadgenoot Manchester City.

La Gazzetta dello Sport bericht deze zomer bijna dagelijks over het aanstaande vertrek van Sneijder. Vertegenwoordigers van Manchester City ontkenden afgelopen weekeinde in de Bitse media dat de club een bod heeft uitgebracht op de middenvelder die met Internazionale onder meer de Champions League en de landstitel won.

Alex Ferguson, manager van landskampioen United dat een opvolger zoekt voor de gestopte middenvelder Paul Scholes, stelde eerder dat de kans op de komst van Sneijder klein is. De Engelse topclubs zouden moeite hebben met de vraagprijs – naar verluidt meer dan 30 miljoen euro – en het miljoenensalaris van de oud-Ajacied. Het tv-programma Voetbal International meldde gisteren dat Sneijder bij zijn huidige werkgever Inter 6 miljoen euro per jaar ontvangt en daarmee de best verdienende Nederlandse voetballer is.

Bryan Ruiz, aanvaller van FC Twente, staat nu ook in de belangstelling van Arsenal. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Eerder toonde Tottenham Hotspur zich al geïnteresseerd in de Costa Ricaanse international. De twee Londense clubs hebben zich nog niet gemeld bij FC Twente.

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman vindt een transfer alleen bespreekbaar bij een gepaste transfersom. „We hebben vorig jaar de afspraak gemaakt dat hij deze zomer tegen een goede prijs kan vertrekken.” Munsterman wil een nieuwe poging wagen middenvelder Leroy Fer van Feyenoord over te nemen. De club kwamen eerder niet tot overeenstemming over de transfersom.

FC Utrecht kampt met een keepersprobleem. Roberto Fernandez, de vervanger van Michel Vorm, liep gisteren tijden de training een meniscusblessure op en staat 6 tot 8 weken aan de kant. Vorm tekent voor drie jaar bij Swansea City en vertrekt donderdag naar Wales. Wie zaterdag het doel verdedigt in De Galgenwaard tegen De Graafschap is nog niet bekend. FC Utrecht heeft met Erik Cummins en André Krul nog twee keepers in de selectie. De 22-jarige Cummins kwam nog nooit in actie bij een profclub. Krul (24) speelde op huurbasis voor Telstar en Sparta.

AZ-doelman Sergio Romero hoeft zich pas 1 september weer in Alkmaar te melden. De Argentijn kan in de tussentijd op zoek naar een nieuwe club voordat de transfermarkt op 31 augustus sluit. Dat heeft AZ met Romero afgesproken, meldde de eredivisionist gisteren. De club uit Alkmaar hoeft de doelman over de maand augustus geen salaris te betalen.

Romero had zich na de Copa America en een vakantie eind juli moeten melden bij AZ. De Argentijn verscheen niet, waarna trainer Gertjan Verbeek liet weten dat Romero zich wat hem betreft niet meer hoefde te melden. Volgens de nieuwe afspraak voegt Romero zich bij de selectie als hij geen nieuwe club vindt. De doelman heeft nog een contract tot zomer 2013 bij AZ. Er zou interesse vanuit Italië voor hem zijn.

Jhonny van Beukering, vorig seizoen nog even aanvaller bij Feyenoord, zet zijn carrière voort bij de Belgische tweedeklasser Wezet. De aanvaller tekende voor een jaar. Van Beukering wilde verhuizen naar het Indonesische Pelita Jaya, maar kreeg geen vergunning.