Bij Londense rellen is een dode gevallen

A worker walks past burned cars in Ealing, west London, after a night of rioting, Tuesday, Aug. 9, 2011. In London, groups of young people rampaged for a third straight night, setting buildings, vehicles and garbage dumps alight, looting stores and pelting police officers with bottles and fireworks into early Tuesday. The spreading disorder was an unwelcome warning of the possibility of violence during London's 2012 Summer Olympics, less than a year away. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) Een gemeentewerker die helpt bij het opruimen in de stad kijkt naar autowrakken die in brand zijn gestoken bij rellen in Londen, waarbij naar nu blijkt een dode is gevallen. Foto AP / Lefteris Pitarakis

Bij de rellen in Londen van afgelopen nacht is een dode gevallen. De man werd neergeschoten en is overleden aan zijn verwondingen. Dit meldt een verslaggever van The Guardian via Twitter.

De man werd neergeschoten in de wijk Croydon, toen hij in zijn auto zat. Verdere omstandigheden zijn op dit moment nog niet bekend.

Tegelijkertijd weet de verslaggever te melden dat de politie overweegt vanavond plastic kogels in te gaan zetten om de relschoppers onder bedwang te krijgen.

    • Peter van der Ploeg