5 redenen om uit te gaan

1 theater

Vertreksvergunnning

Amsterdam: Martin Luther Kingpark. T/m 13 aug. www.deparade.nl

George Tobal, derdejaarsstudent van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, staat op de Parade met de voorstelling ‘Vertreksvergunnning’, over hoe je van niemand iemand probeert te worden. Tobal won met zijn voorstelling de ITs Parade Parel 2011 en kreeg daarmee zijn eigen tent op de Parade.

2 muziek

John Grant

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30u. Kaarten: 12,50 euro. www.rotown.nl

Vorig jaar kwam de Amerikaanse singer-songwriter John Grant met zijn debuutalbum Queen Of Denmark, vol seventies-achtige emotionele pianoballads. Het resultaat van een ellendige periode, zo bleek, waarbij de voormalig Czars-frontman worstelde met allerlei verslavingen en zijn seksuele geaardheid. In de studio werd Grant bijgestaan door zijn muzikale vrienden van Midlake. Vanavond blijft de begeleidingsband thuis in Texas en treedt Grant alleen op.

3 comedyshow

Social Media Circus

Amsterdam: Boom Chicago. Tijd: 20.15u. Kaarten: 17-22 euro. Engelstalig. www.boomchicago.nl

‘Social Media Circus’ is een comedyshow met sketches, improvisatie, stand-up, video en muziek over hoe Facebook, Hyves, LinkedIn en Twitter ons leven hebben veranderd. Boom Chicago heeft de show expres een circus genoemd, want over een circusvoorstelling wordt slechts 6 procent btw gerekend.

4 theater

Tweede Natuur

Den Bosch: op locatie (pendelbus). Van 9 t/m 13 aug, 19.30u. Prijs: 16 euro. www.festivalboulevard.nl

Toneelgroep Oostpool speelt op Theaterfestival Boulevard het outdoordrama Tweede natuur, een beeldende en fysieke voorstelling over de mens als soort en de poging om voor een moment samen te vallen met de allesomvattende natuur. Oostpool werkt voor deze productie samen met theatergroep Boogaerdt/VanderSchoot. De regie is in handen van Erik Whien en Bianca van der Schoot en er wordt gespeeld door Suzan Boogaerdt, Bram Coopmans, Sanne den Hartogh, Maria Kraakman, Kirsten Mulder en Stefan Rokebrand.

5 openluchtfilm

R

Amsterdam: Het Stenen Hoofd. Tijd: rond 21.30u. Toegang: gratis. www.plukdenacht.nl

Vanavond wordt op het Pluk de Nacht openluchtfilmfestival de snoeiharde Deense gevangenisthriller R (Tobias Lindholm & Michael Noer, 2010) vertoond. Een aanrader voor bioscoopgangers die de Franse gevangenisfilm Un Prophète hebben kunnen waarderen. De films lijken enorm op elkaar. R wordt voorafgegaan door de korte Nederlandse film Suiker van Jeroen Annokkee.