4 redenen om tv te kijken

1 Interviews

Kijken in de ziel: Politici

Ned. 2, 21.25-22.00 u.

Coen Verbraak interviewt volksvertegenwoordigers over hun werk en zichzelf. Grote namen uit de huidige en vroegere politiek zegden hun medewerking toe: onder anderen Jan Marijnissen, Hans Wiegel, Jolande Sap, Wouter Bos en Els Borst spreken openhartig over het leven van een politicus.

2 Docu

De leugen regeert

Holland Doc 24, 21.58-23.31u.

Deze film uit 2010, van Robert Oey, reconstrueert de affaire die zowel het vertrek van Ayaan Hirsi Ali als de val van het kabinet Balkenende II inluidde. Hirsi Ali had onder een andere naam asiel aangevraagd. Deels gezongen door mensen die het van dichtbij meemaakten.

3 Drama

The Hour

BBC 2, 22.00-23.00 u.

De dramaserie The Hour doet denken aan de hitserie Mad Men: veel sigarettenrook, mannen in donkere pakken en vrouwen in prachtige jurkjes. Maar daar houdt de gelijkenis op. The Hour gaat over journalisten in plaats van snelle reclamejongens. Daarnaast draait de plot vooral om een moordmysterie.

4 docu

Close Up: Isabelle Huppert

Ned. 2, 23.15-00.10 u.

Isabelle Huppert, een gelauwerde Franse actrice, is niet bang voor ‘moeilijke’ films en is de lievelingsactrice van regisseur Michael Haneke.