Weer

De zomermotor begon bij het wegrijden van dit seizoen meteen al te haperen en daar is geen einde aan gekomen. Ook deze week is het wisselvallig met lage temperaturen voor de tijd van het jaar.

Veroorzaker van de wisselvalligheid van dit moment is een lagedrukgebied boven Scandinavië en de Noordzee. Aan de westflank ervan stroomt koude lucht van bij Groenland in sneltreinvaart zuidwaarts. Die luchtstroom buigt bij de Britse eilanden af naar het oosten en dendert via de Benelux het continent binnen. Enkele Schotse toppen kunnen zomaar even wat wittig worden door een sneeuwbui. In Nederland blijft het uiteraard gewoon bij regen, maar warm is het niet. En het waait fors.

Vanavond en vannacht geldt dat vooral in de kustregio’s, met direct aan zee een krachtige tot harde westenwind, 6 tot 7 Bft. Buien en lange droge perioden wisselen elkaar af bij 12 tot 14 graden.

Morgen overdag wordt de wind ook landinwaarts weer flink vlagerig. Verder vallen opnieuw wat buien, al zijn het er minder dan vandaag en breekt de zon iets vaker door. Desondanks wordt het niet warmer dan 16 of 17 graden. De tweede helft van de week blijft wisselvallig maar het wordt wel iets warmer.