United en Milan pakken eerste prijs van seizoen

Manchester United versloeg stadgenoot City in de strijd om het Community Shield; AC Milan won de Super Cup ten koste van Inter.

Manchester United heeft gisteren het Community Shield, de Engelse Super Cup, gewonnen. Op Wembley versloeg de landskampioen stadgenoot Manchester City met 3-2. Bij rust stond bekerwinnaar City op een 2-0 voorsprong. De Portugese aanvaller Nani maakte in blessuretijd het beslissende doelpunt na een snelle uitbraak.

Hoewel United in de eerste helft lang de betere ploeg was, kwamen de ‘Citizens’, met Nigel de Jong in de basis, via Joleon Lescott op voorsprong. Met een fraai afstandsschot verschalkte Edin Dzeko in de blessuretijd van de eerste helft United-doelman David de Gea, de opvolger van Edwin van der Sar.

In de tweede helft ging United op jacht naar de aansluitingstreffer. Met succes. Eerst tikte Chris Smalling de 2-1 binnen, even later maakte Nani na een individuele actie de gelijkmaker. In de slotfase profiteerde Nani van een verdedigingsfout van City en omspeelde doelman Joe Hart: 3-2.

Dit weekend stond ook de confrontatie tussen de kampioen van Italië, AC Milan, en de bekerwinnaar, Internazionale, op het programma. Het duel om de Italiaanse Super Cup werd echter niet gespeeld in Milaan maar in het olympische Vogelnest in Peking, waar beide ploegen een toer maken.

AC Milan won de ‘stadsderby’ met 2-1. Bij Milan startten Clarence Seedorf en Mark van Bommel in de basis. Hun landgenoot Wesley Sneijder maakte halverwege de eerste helft uit een vrije trap het openingsdoelpunt voor Inter, waar Luc Castaignos tien minuten voor tijd inviel.

Na de pauze bracht Zlatan Ibrahimovic Milan op aangeven van Seedorf op gelijke hoogte. Kevin Prince Boateng besliste het duel twintig minuten voor tijd in het voordeel van de Rossoneri. (Novum)