Ruiz lijkt op weg naar Spurs, Vorm naar Swansea

Bryan Ruiz heeft gisteren mogelijk zijn laatste duel voor FC Twente gespeeld. De Costa Ricaanse spits staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur. De vleugelspits van FC Twente moet 15 miljoen euro kosten.

De clubs hebben nog niet met elkaar gesproken, maar Ruiz bevestigde dat zijn zaakwaarnemer met de Spurs praat. „De kans dat ik vertrek is vijftig procent.”

Ajax is met NEC in onderhandeling over de overname van doelman Jasper Cillessen. Ajax-trainer Frank de Boer verklaarde „liever twee of drie goede keepers te hebben dan één of twee”, waarbij hij benadrukte dat Kenneth Vermeer zijn eerste keus is. Vermeer verving het laatste kwart van vorig seizoen de toen geblesseerde en nu naar AS Roma vertrokken Maarten Stekelenburg.

FC Utrecht-keeper Michel Vorm tekent deze week een contract bij Swansea City uit Wales, dat dit seizoen uitkomt in de Premier League. De club van de Nederlandse directeur en mede-eigenaar John van Zweden betaalt naar verluidt 1,8 miljoen euro voor de tweede doelman van het Nederlands elftal.