Nederlandse postzegelhandelaar verdwenen in Noord-Korea

Een postzegelverzamelaar uit Utrecht wordt sinds meer dan een week vermist in Noord-Korea. Hij was naar het communistische land gereisd om zeldzame postzegels te zoeken en zou vorige week terugvliegen naar Nederland, maar is spoorloos.

Bezorgde familieleden van de filatelist hebben de hulp ingeschakeld van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar dat kan niet veel voor hen betekenen. “Het is een verontrustend bericht”, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen persbureau Novum.

Volgens de zegsman van het ministerie is het moeilijk om op de gebruikelijke manier hulp te vragen van het communistische land. “We onderhouden geen contacten met Noord-Korea. We kunnen ze dus niet vragen een zoekactie te starten, maar er zijn andere manieren om te helpen.”

Vorige week zou postzegelhandelaar Willem van der Bijl terugvliegen naar Nederland, maar hij is spoorloos. De woordvoerder wijst erop dat het sowieso lastig is om vanuit de dictatuur naar Nederland te bellen. Het hoeft niet meteen te betekenen dat er iets ernstigs aan de hand is.

    • Pim van den Dool