Naar het dobbertje kijken, hè

Sochi. De Zwarte Zee is niet bijzonder rijk aan vis, valt te lezen op de website van de Verenigde Naties onder het kopje 'Black Sea coast and Caucasus'. Toch is er genoeg reden om een hengel uit te gooien. Zo zwemmen er belugasteuren en soms ook wel zwaardvissen. Van de eitjes van belugasteuren wordt de geprezen belugakaviaar gemaakt. De heren op de foto zullen waarschijnlijk geen belugasteuren vangen. Zij vissen niet in de Zwarte Zee, maar in een meertje vlakbij de populaire Russische badplaats Sochi aan de Zwarte Zee. Sochi is een stad met 300.000 inwoners, maar herbergt ieder jaar zo'n drie miljoen vakantiegangers. Het wordt daarom ook wel de zomerhoofdstad van Rusland genoemd. In 2014 organiseert Rusland de Winterspelen in Sochi. Om de ceremonie in China te toppen hebben de Russen het plan opgevat om de olympische fakkel enige tijd de ruimte in te sturen. De geplande fakkeltocht strekt zich uit over 28.000 kilometer en negen tijdzones. 14.000 hardlopers moeten de fakkel in 120 dagen over het parcours dragen. TOPSHOTS A woman takes a sun bath as men fish on a lake outside the Black Sea resort of Sochi, on August 7, 2011. AFP PHOTO / MIKHAIL MORDASOV AFP

De Zwarte Zee is niet bijzonder rijk aan vis, valt te lezen op de website van de Verenigde Naties onder het kopje ‘Black Sea coast and Caucasus’. Toch is er genoeg reden om een hengel uit te gooien. Zo zwemmen er belugasteuren en soms ook wel zwaardvissen. Van de eitjes van de belugasteuren wordt de geprezen belugakaviaar gemaakt.

De heren op de foto zullen waarschijnlijk geen belugasteuren vangen. Zij vissen niet in de Zwarte Zee, maar in een meertje vlakbij de populaire Russische badplaats Sochi aan de Zwarte Zee. Sochi is een stad met 300.000 inwoners, maar herbergt ieder jaar zo’n drie miljoen vakantiegangers. Het wordt daarom ook wel de zomerhoofdstad van Rusland genoemd.

In 2014 organiseert Rusland de Winterspelen in Sochi. Om de ceremonie in China te toppen hebben de Russen het plan opgevat om de olympische fakkel enige tijd de ruimte in te sturen. De geplande fakkeltocht strekt zich verder uit over 28.000 kilometer en negen tijdszones. 14.000 hardlopers moeten de fakkel in 120 dagen over het parcours dragen.