Mugabe: NAVO is terroristische organisatie geleid door gekken uit Europa

Zimbabwean President Robert Mugabe addresses supporters in Harare, July, 20 2011. Zimbabwe has rejected all 175 local ownernship proposals it received from foreign mining companies, and will kick out any firms that don't meet a September deadline on majority black ownership, the empowerment minister said on Wednesday. Under the controversial law, foreign miners operating in Zimbabwe must sell a majority stake to local black investors or face losing their assets, local media reported. REUTERS/Philimon Bulawayo (ZIMBABWE - Tags: POLITICS BUSINESS) Robert Mugabe op een bijeenkomst vorige maand, in de Zimbabweaanse hoofdstad Harare. Foto Reuters / Philimon Bulawayo

Robert Mugabe heeft hard uitgehaald naar de NAVO en Europa. Volgens de Zimbabweaanse president is de NAVO een “terroristische organisatie”, en wordt het geleid door “gekken” in Europa. Dit meldt persbureau AFP.

Mugabe hekelt de NAVO omdat het zou proberen de Libische leider Moammar Gaddafi te vermoorden. Hij deed zijn uitspraken bij een bijeenkomst van onafhankelijkheidsoorlogveteranen.

“Er zijn dwazen in Europa. Gekken die de waarheid weigeren en afwijzen. Kijk wat ze doen in Libië: de NAVO is tegen de internationale wet. Daarom zeg ik dat NAVO een terroristische organisatie is geworden.” Robert Mugabe

De 87-jarige president beschuldigt het westen ervan Gaddafi te willen vermoorden.

“Ze willen Gaddafi vermoorden. Ze hebben opzettelijk enkele van zijn kinderen vermoord! Als ze dat opzettelijk doen, doen ze hetzelfde als de Talibaan en Al-Qaeda. Wat is het verschil?” - Mugabe

Mugabe waarschuwt Afrikaanse landen dat hen hetzelfde kan overkomen als Libië en dat alle landen daarop voorbereid moeten zijn. De president zegt dat Zimbabwe in elk geval zal terugslaan. Hij haalde meteen uit naar de 400 Britse bedrijven in het land. Volgens hem hoeft hij geen economische sancties van Groot-Brittannië te verduren “terwijl Britse bedrijven wordt toegestaan ons goud te exploiteren in dit land.”

    • Peter van der Ploeg