Komkommernieuws

Bloedneus voor bellen tijdens Smurfenfilm

Amersfoort. - Een 35-jarige vrouw uit Huizen die zaterdagmiddag zat te bellen in een bioscoop in Amersfoort heeft dat moeten bekopen met een vuistslag in haar gezicht. Ze liep een gekneusde neus op en heeft aangifte van mishandeling gedaan. De dader was en 40-jarige man uit Amersfoort die met zijn zoontje ook naar De Smurfen aan het kijken was. Hij stoorde zich aan het gebel. (Novum)

Langer vasten in ’s werelds hoogste toren

DUBAI. - Het vasten met ramadan duurt voor mensen die op de hoogste etages van ’s werelds hoogste toren wonen langer dan voor hun medegelovigen dichter bij de grond. De hoogste moslimgeestelijke van Dubai, Mohammed al-Qubaisi, heeft zondag laten weten dat de mensen die hoger wonen dan de 80ste etage van de Burj Khalifa-toren twee minuten langer moeten vasten. Voor mensen die hoger wonen dan de 150ste etage komt daar nog een minuut bij. Omdat ze zo hoog zitten is de zon langer zichtbaar en je mag nu eenmaal met ramadan pas gaan eten wanneer de zon onder is. De Burj Khalifa telt 160 woonverdiepingen. (Novum)

Lauryn Hill was een monster backstage

Rotterdam. - Een ex-bandlid van Lauryn Hill beweert dat de zangeres hem „verbaal heeft mishandeld” en heeft daarom een aanklacht tegen haar ingediend. Gitarist Jay Gore eist ruim 20.000 dollar. Gore toerde in 2007 met Hill. In de aanklacht stelt hij dat ze zich backstage als een monster gedroeg en zorgde voor een „vijandige werkomgeving”, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. „Na optredens eiste ze dat al het personeel bij elkaar kwam, waarna ze iedereen persoonlijk bekritiseerde”, legt Gore uit. (Novum)