Kamermeisje start civiele rechtszaak tegen Strauss-Kahn

Nafissatou Diallo tijdens een persconferentie vorige maand. Foto AFP / Ramin Talaie

Nafissatou Diallo, het kamermeisje dat Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van poging tot verkrachting, spant een civiele rechtszaak aan tegen de oud-IMF-topman. Dat meldt Reuters.

Advocaten van het kamermeisje spreken van een “gewelddadige en sadistische aanval” in de hotelkamer van Strauss-Kahn in Manhattan. In de aanklacht herhaalt Dialo het verhaal zij onlangs deed in verschillende interviews. Strauss-Kahn zou haar hebben gedwongen tot orale seks, nadat hij naakt uit de badkamer was komen lopen. De aanklacht stelt dat Straus Kahn het kamermeisje “met opzet en met geweld heeft aangerand, daarbij gelovend dat hij immuun was voor de wetten van het land.”

Diallo heeft al een paar keer gedreigd met een civiele rechtszaak, sinds de openbaar aanklager enkele malen heeft aangegeven twijfels te hebben over de geloofwaardigheid van Diallo. De aanranding zou mogelijk in scène gezet zijn.

Strauss-Kahn moet op 23 augustus voorkomen in de rechtbank in New York.

    • Lex Boon