FC Twente maakt geen fouten in openingsduel

Maar de ploeg van trainer Co Adriaanse laat na meer te scoren.

FC Twente is het seizoen begonnen met een 1-0 zege bij NAC Breda. Marc Janko maakte in de eerste helft na een onnodige overtreding van Jordy Buijs uit een strafschop het winnende doelpunt.

Twente moest het in Breda stellen zonder eerste doelman Nikolay Mihaylov. Hij werd vervangen door routinier Sander Boschker die zijn 548ste eredivisieduel speelde. Boschker werd in de eerste helft nauwelijks op de proef gesteld. FC Twente domineerde voor rust maar wist slechts eenmaal te scoren.

In de tweede helft toonde NAC een ander gezicht. Met energiek spel werd Twente teruggedrongen. Veel grote kansen leverde dat niet op voor NAC. Twente kreeg wel grote kansen in de slotfase. Danny Landzaat produceerde in kansrijke positie een slap rollertje. Ook Luuk de Jong verzuimde de score te verdubbelen. (Novum)