Een man moet een hobby

None

Wie: Younes Maracha (32) werkt bij NissanWaar gezien: Appelsap, Oosterpark, AmsterdamWat: Afro en retrozonnebrilHoe duur: Gratis

„Zes jaar draag ik mijn haar nu zo. Ik ben half-Marokkaans, half-Nederlands. Mijn afro heb ik om niet op te gaan in de massa, om me te onderscheiden van de rest. Hiervoor had ik normalere stijlen, kort geschoren bijvoorbeeld.

Hij wijst naar de binnenkant van zijn brillepootje. „Zie je dat: Bausch & Lomb. Deze Ray-Ban is dus nog uit de tijd voordat het bedrijf door de Italianen werd overgenomen in de jaren 90. Ik keek naar een videoclip van Sef op tv waarin hij ook zo’n bril op heeft. Toen zei mijn moeder: zoeentje heb ik nog in de auto liggen. Ik heb sowieso heel veel zonnebrillen. Waarom? Een man moet een hobby hebben. Ik draag ze niet in de winter, maar ik ben wel blij als de bril weer uit de kast kan.

„Op Appelsap kom ik al drie jaar. Mijn vriendin Chiara Patawala is muzikant en mijn dochter zit in de speeltuin. Ik kom hier voor de liefde, voor de muziek: Random Axe, SLB Moneygang, eigenlijk van alles wel. Foto’s maak ik als hobby.

„Modebewust? Ik heb fases. Dit jaar draag ik vooral spijkerbloezen en Vans. Vorig jaar waren het van die diepe witte V-hals shirts. En ik heb ook veel horloges.”

Rolinde Hoorntje

    • Rolinde Hoorntje