Duitse topclubs starten seizoen met nederlaag

Bayern München liet zich verrassen door Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen verloor van Mainz en Schalke 04 van VfB Stuttgart.

In de Bundesliga is Bayern München het seizoen teleurstellend begonnen. De Rekordmeister liet zich op eigen veld verrassen door Borussia Mönchengladbach. De Belg Igor de Camargo profiteerde na een uur spelen van een fout van Bayern-doelman Manuel Neuer. Arjen Robben deed de hele wedstrijd mee bij Bayern, dat voor de tweede keer in de historie thuis verloor van Gladbach.

Ook Bayer Leverkusen begon met een nederlaag. De nummer twee van vorig seizoen ging met 2-0 onderuit bij FSV Mainz 05. Sami Allagui schoot de thuisploeg in de eerste helft naar een 1-0 voorsprong, Leverkusen-verdediger Omer Toprak maakte daarna een eigen doelpunt.

Schalke 04 verloor eveneens het eerste competitieduel. De ploeg van Klaas-Jan Huntelaar ging met 3-0 onderuit bij VfB Stuttgart. Voorlopig deelt Stuttgart de koppositie met VfL Wolfsburg, dat met 3-0 won bij FC Köln. Khalid Boulahrouz speelde de hele wedstrijd bij Stuttgart.

Cacau zette Stuttgart vlak voor rust met het hoofd op voorsprong. Na de pauze verdubbelde de thuisploeg de score via spits Martin Harnik. Ondanks een iets betere slotfase van Schalke maakte de Japanse invaller Shinji Okazaki in de slotfase op fraaie wijze de 3-0.

Werder Bremen was met 2-0 te sterk voor FC Kaiserslautern. Oud-Ajacied Markus Rosenberg scoorde beide treffers in het laatste halfuur. Ryan Babel en Edson Braafheid gingen met hun club TSG Hoffenheim met 2-1 onderuit bij Hannover 96. Het debuut van FC Augsburg op het hoogste niveau eindigde in een gelijkspel. De ploeg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay kwam thuis niet verder dan 2-2 tegen SC Freiburg. Borussia Dortmund maakte vrijdag geen fouten. De landskampioen was met 3-1 te sterk voor Hamburger SV. (Novum)