Doelman Vorm gaat in Premier League spelen

Met een doelpuntloos gelijkspel tegen VVV-Venlo nam Michel Vorm afscheid van FC Utrecht.

Michel Vorm speelt dit seizoen waarschijnlijk in de Premier League. Swansea City bevestigt dat het een akkoord heeft bereikt met FC Utrecht over een transfer van de 27-jarige doelman. Utrecht ontvangt naar verluidt twee miljoen euro voor Vorm. Hij moet zelf nog tot overeenstemming komen met Swansea, aldus manager Brendan Rodgers.

Vorm had nog een contract tot medio 2012 bij Utrecht, waar hij zijn hele carrière speelde op een uitleenperiode van één jaar bij FC Den Bosch na. Eind 2008 debuteerde hij in Oranje, waar hij tweede keus is achter Maarten Stekelenburg.

In het competitieduel met VVV-Venlo (0-0) stond Vorm zaterdag bij FC Utrecht voor het laatst onder de lat. Vorm moest een paar belangrijke reddingen verrichten om zijn ploeg te behoeden voor de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen. (Novum)