Dancefeesten verdrukken elkaar, zeker dit weekend

Bezoekers op Dance Valley waren voorbereid op een dansje in de regen dit jaar. Foto WFA WFA51T:DANCE VALLEY 2011:SPAARNWOUDE;06AUG2011-Velsen – Regenjassen, poncho’s en laarzen leken wel de dresscode voor de zestiende editie van Dance Valley in Spaarnwoude. Bezoekers hadden zich in ieder geval goed voorbereid op een dagje dansen in de modder. Op diverse podia waren meer dan tweehonderd Nederlandse en buitenlandse dj’s te zien. Door de regenval waren sommige tenten wel druk doordat de feestgangers naar binnen gingen.WFA/mvb/str.Michel van Bergen WFA MICHEL VAN BERGEN

Door de opkomst van steeds meer kleinere dancefeesten zien de grote dance-evenementen de bezoekersaantallen teruglopen. Dat schrijft de NOS op haar site. Ondanks een actie waarbij het tweede kaartje gratis was, bleef Dance Valley dit weekend steken op 30.000 bezoekers; er was plek voor het dubbele. Afgelopen weekend hadden dance-organisatoren helemaal veel concurrentie. Liefhebbers hadden naast Dance Valley de keuze uit onder meer Welcome to the Future, Solar en de jaarlijkse Canal Parade tijdens de Gay Pride. Het Varend Corso Westland deed het in tegenstelling tot de dancefeesten juist heel goed. Dit bloemencorso trok ongeveer 350 duizend bezoekers, 20 duizend meer dan vorig jaar. (NRC)