Bayern en Leverkusen verliezen

Bayern München is het Duitse voetbalseizoen teleurstellend begonnen. De Rekordmeister, met Arjen Robben, liet zich op eigen veld verrassen door Borussia Mönchengladbach (1-0). De Belg Igor de Camargo profiteerde na een uur spelen van een fout van de nieuwe doelman Manuel Neuer.

Ook Bayer Leverkusen begon met een nederlaag. De nummer twee van vorig seizoen ging met 2-0 onderuit bij FSV Mainz. Sami Allagui bracht de thuisploeg op voorsprong, waarna Leverkusen-verdediger Omer Toprak een eigen doelpunt maakte.

Schalke 04, met Klaas-Jan Huntelaar, verloor in de eerste competitiewedstrijd van VfB Stuttgart (3-0). Cacau, Martin Harnik en Shinji Okazaki scoorden voor de ploeg van Khalid Boulahrouz, die nu koploper is met Vfl Wolfsburg, dat met 3-0 won van 1. FC Köln.

Manchester United heeft gisteren de Community Shield, de Engelse Supercup, gewonnen. De landskampioen versloeg in de finale op Wembley stadgenoot Manchester City met 3-2. De bekerwinnaar stond bij rust nog 2-0 voor.

United was in de eerste helft de beste ploeg, maar kwam toch op achterstand tegen de ploeg van middenvelder Nigel de Jong. Joleon Lescott maakte de 1-0, Edin Dzeko schoot de 2-0 achter doelman David de Gea, de opvolger van Edwin van der Sar.

Na rust brachten Chris Smalling en Nani United op gelijke hoogte. De Portugese international maakte ook het winnende doelpunt na een verdedigingsfout van City. Die club ontkent een bod te hebben uitgebracht op middenvelder Wesley Sneijder van Internazionale, zo meldde de BBC gisteren.

De Italiaanse kampioen AC Milan heeft gisteren de Italiaanse Supercup gewonnen. De ploeg van Clarence Seedorf en Mark van Bommel versloeg in het Vogelnest, het olympische stadion van Peking, stadgenoot Internazionale (2-1). Sneijder opende de score, waarna Zlatan Ibrahimovic en Kevin Prince Boateng AC Milan aan de overwinning hielpen. Oud-Feyenoorder Luc Castaignos viel tien minuten voor tijd in bij Internazionale. (Novum)