Anonymous kraakt site Syrisch ministerie van Defensie

Een screenshot van de gekraakte website van het Syrische ministerie van Defensie.

De website van het ministerie van Defensie in Syrië is vanochtend gekraakt door leden van het hackerscollectief Anonymous. Anonymous pleegde eerder soortgelijke aanvallen op overheidswebsites en bedrijven.

Op de site van het ministerie van Defensie van Syrië waren enkele uren berichten te lezen die tegen de overheid waren gericht. Ook waren er stills te zien van amateurbeelden van protesten in Syrië. In het midden van de site was het logo van Anonymous geplaatst, een man met een vraagteken als hoofd. Op dit moment is de website van het ministerie van Defensie van Syrië offline.

Deze tekst stond op de website van het Syrische ministerie te lezen:

To the Syrian people: The World stands with you against the brutal regime of Bashar Al-Assad. Know that time and history are on your side - tyrants use violence because they have nothing else, and the more violent they are, the more fragile they become. We salute your determination to be non-violent in the face of the regime’s brutality, and admire your willingness to pursue justice, not mere revenge. All tyrants will fall, and thanks to your bravery Bashar Al-Assad is next.

Anonymous plaatste ook een boodschap aan het Syrische leger:

To the Syrian military: You are responsible for protecting the Syrian people, and anyone who orders you to kill women, children, and the elderly deserves to be tried for treason. No outside enemy could do as much damage to Syria as Bashar Al-Assad has done. Defend your country - rise up against the regime! - Anonymous

Groep lekt politiegegevens Ecuador en hackt Amerikaanse politie

Deze ochtend plaatste Anonymous via Twitter gestolen data met namen, rangen, geboortedata, id-nummers van 45.000 politiemannen uit Ecuador online.

Twitter avatar AnonymousIRC AnonymousIRC Ecuador Government threatens #Anonymous: http://bit.ly/qgvSUi | Our response? Leaking data of 45000 police officers: http://bit.ly/n1Erm5

Afgelopen zaterdag hackte Anonymous zeventig websites van lokale Amerikaanse politieposten. Het betreft vooral websites van politieposten in zuidelijke en centraal gelegen Amerikaanse staten. De hackers zeggen zo wraak te nemen voor de arrestatie van sympathisanten.

Anonymous beweert tien gigabyte aan gegevens te hebben gestolen, zoals e-mails, creditcardgegevens en andere informatie. “We publiceren een enorme hoeveelheid vertrouwelijke informatie, die politiemensen in heel het land in verlegenheid zal brengen”, aldus Anonymous. Kort daarop postten ze het YouTube-filmpje ‘I shot the sheriff’ van Eric Clapton.

NPO nam dreigementen serieus

De NPO heeft voorzorgsmaatregelen genomen nadat Anonymous dreigde eind juli een massale aanval op radiostations uit te voeren. bericht NU.nl op basis van intern NPO-mailverkeer. De hackers kondigden op 22 juli de operatie ‘Freaknight’ aan. Het was niet duidelijk wat ze precies van plan waren.

De dreigvideo van Anonymous:
http://youtu.be/VCs3xuM5Ilw

NPO nam het dreigement serieus, omdat Freaknacht ook de naam van een 3FM-programma is. Bepaalde servers werden in de gaten gehouden en voor 3FM werd een alternatieve internetstream opgezet. Uiteindelijk verliep 29 juli, de dag waarop Anonymous zou beginnen, zonder incidenten.

    • Eva de Valk