Amerikaanse helikopter neergehaald bij Kabul

Onder de 38 doden zijn 22 leden van Team Six, de elite-eenheid die de operatie tegen Bin Laden uitvoerd.

Afghaanse opstandelingen hebben zaterdag een helikopter neergeschoten, waarbij dertig Amerikaanse militairen, zeven Afghaanse commando’s en een tolk zijn omgekomen. Het is het hoogste Amerikaanse dodental bij een incident sinds het begin van de oorlog.

De helikopter werd geraakt door een raketaangedreven granaat in de Tangi vallei, in de provincie Wardak ten westen van Kabul. Talibaanstrijders hebben de verantwoordelijkheid opgeëist. De helikopter voerde in Maidan Wardak een nachtelijke missie uit tegen Talibaanstrijders.

President Obama zei te rouwen om de dood van de Amerikaanse militairen en hun Afghaanse collega’s en hen te danken voor het „buitengewone offer” dat zij brachten voor de bescherming van hun land. (AP, BBC)