5 redenen om uit te gaan

'Pee' krijgt een feest opgedrongen.

1 festival

De Parade

Amsterdam: Martin Luther Kingpark. T/m 21 augustus. www.deparade.nl

De Parade is weer neergestreken in het Martin Luther Kingpark. Vanavond met o.a. Lone Wolf van Freek de Jonge, Rockabilly Roadkill van Orkater/The Sadists, Who’s Afraid of George and Mildred van George van Houts en Raymonde de Kuyper, muziek van 4Tuoze Matrozen en dansen in de Silent Disco. Vanaf de Stopera kun je met de Paradeboot naar het festival varen en weer terug (enkel 5 euro, retour 8 euro, www.deparadeboot.nl).

2 tentoonstelling

Master the Universe

Utrecht: Universiteitsmuseum. T/m 4 sept, dagelijks 11.00-17.00u. Entree: 3,50-7 euro, gezinskaart 19 euro. www.mastertheuniverse.nl

Bij de tentoonstelling Master the Universe ben je een ontdekkingsreiziger in het heelal. Samen met Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft ga je op expeditie naar de wereld van het extreem kleine, koude, snelle en zware. Schiet met deeltjes in het Quantumlab, ontsnap aan zwarte gaten en onderga een kosmische regenbui.

3 urban dance

Summer Dance Forever

Amsterdam: Paradiso. Van 8 t/m 14 aug. Passe-partout: 220 euro. www.summerdanceforever.com

Tot donderdag worden er door bekende urban dancers meer dan 80 workshops gegeven in de Lucia Marthas Dansacademie, in de categorieën locking, house, hiphop, popping, toprock, vogue en whacking. Met de passe-partout kun je daarnaast naar alle battles, optredens en feesten, films en seminars in Paradiso.

4 theater

Pee

Den Bosch: Koningstheater, Triniteitstraat 19. Van 8 t/m 13 aug, 22.00u. www.festivalboulevard.nl

Te zien op festival Boulevard is de tragikomische voorstelling Pee. Anna van der Kruis schreef de tekst over een man die zichzelf verwaarloost in een caravan en die door zijn familie elk jaar zijn verjaardagsfeest opgedrongen krijgt, compleet met barbecue. Van der Kruis presenteert Pee onder de naam van haar nieuwe gezelschap: De zon schijnt niet in uw TV.

5 pretpark

Park Hilaria

Eindhoven: Kennedylaan. Openingstijden: 14.00 tot 0.00u, vr & za tot 0.30u. www.parkhilaria.nl

Park Hilaria biedt tot en met 14 augustus kolderiek straattheater, een modern circus, spannende kermisattracties en nostalgisch vermaak, aangevuld met dance en Hollandse hits. Een van de hoogtepunten is Mission Space, een gigantische attractie met aan twee armen een gondel voor tien personen, die op 80 meter hoogte al draaiend op en neer beweegt. De ritprijzen variëren van 1,50 euro (kindervermaak) tot maximaal 3 euro (m.u.v. Mission Space, 4 euro per rit).