5 redenen om tv te kijken

1 avonturenfilm

Cast Away

SBS 6, 20.30-23.25 u.

Moderne variant op Robinson Crusoë. Tom Hanks spoelt aan op een onbewoond eiland en moet daar zien te overleven. Zijn voornaamste tegenspeler is een volleybal (!). Ondanks alle tegenslagen blijft de film optimistisch van toon. (Robert Zemeckis, 2000).

2 romkom

Romancing the Stone

RTL 8, 20.30-22.40u.

Avonturenfilm in de stijl van Indiana Jones. Schrijfster Kathleen Turner ziet haar romans werkelijkheid worden als zij met avonturier Michael Douglas in Columbia haar ontvoerde zus gaat bevrijden en een schat opspoort. (Robert Zemeckis, 1984).

3 docu

Het drama van...

Ned. 1, 21.20-22.05 u.

RKK Televisie brengt deze zomer documentaires over drama’s die behoren tot het collectieve geheugen van Nederland en onderzoekt de impact van deze gebeurtenissen op de betrokkenen. Deze eerste aflevering gaat over de Udense kofferbakmoord. Marga Langendoen-Van Diesen verdwijnt spoorloos in juli 2006. Twee maanden later wordt ze in Duitsland gevonden in de kofferbak van de auto van haar echtgenoot.

4 reality

You’re cut off

RTL 5, 22.25-23.20 u.

Realityserie waarin extreem verwende meisjes moeten leren zonder toelage van hun rijke ouders te leven. De ‘prinsesjes’ gaan hun eigen geld verdienen. En zijn dan heel verbaasd over hoe weinig dat is.

5 serie

In therapie

Ned. 2, 22.45-23.15 u.

Paul vraagt zijn jeugdliefde Lizzy of zij zich kan herinneren wat er vroeger gebeurd is rond zijn moeders ziekenhuisopname. In de sessie met Jonathan probeert hij de familiegeschiedenis verder te ontrafelen.

Bekijk de volledige programmagegevens op pag. 24