In beeld

Meer dan een kwart miljoen mensen demonstreren in Israël tegen de hoge woonlasten

Gisteren gingen in heel Israël een kwart miljoen betogers de straat op om hun onvrede te uiten over de hoge huizenprijzen en hoge kosten van levensonderhoud in het land. Naar schatting liepen er ongeveer tweehonderdduizend mensen mee in een betoging in Tel Aviv. De betogers eisen al weken betaalbare woningen, lagere belastingen, gratis kinderopvang en andere sociale hervormingen. Het zijn de grootste sociaal-economische protesten in de geschiedenis van Israël.
Een man zit bij het tentenkamp op de Rothschild Boulevard in Tel Aviv. Hij demonstreert samen met bijna een kwart miljoen andere Israëlische burgers tegen de hoge huizenprijzen en hoge kosten van levensonderhoud in het land.
Baz Ratner / Reuters
Demonstranten in het centrum van Tel Aviv. Op het bord staat "Bibi (premier Benjamin Netanyahu) ga naar huis (wij betalen je benzine wel)".
Baz Ratner / Reuters
Naar schatting liepen een kwart miljoen demonstranten mee in tel Aviv gisteravond.
Eric Sultan / Reuters
Amir Cohen / Reuters
Nir Elias / Reuters
"Bibi ga naar huis. Wij betalen je benzine wel".
Nir Elias / Reuters
Een demonstrant gehuld in een Israëlische vlag waarop "verkocht" geschreven staat.
Nir Elias / Reuters
Een man gekleed als Benjamin (Theodor) Ze'ev Herzl, die wordt beschouwd als de vader van het moderne zionisme. Op het spandoek staat een citaat van Herzl: "als je het wilt, is het geen droom meer".
Amir Cohen / Reuters