Ajax verslaat De Graafschap met 4-1

Ajax is de competitie begonnen met een royale 4-1 overwinning op De Graafschap.

De Amsterdammers kwamen in Doetinchem achter door een doelpunt van Ted van de Pavert, maar via Miralem Sulejmani en Derk Boerrigter was het bij rust 2-1. Na de thee was Sulejmani nogmaals doeltreffend en schoot Theo Janssen een vrije trap binnen.

ADO Vitesse eindigt in gelijkspel

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse eindigde in een gelijkspel. In Den Haag hield de coach van Vitesse, John van den Brom die ADO verruilde voor de Arnhemse club, een punt over aan de ontmoeting.

ADO-middenvelder Jens Toornstra was met een poging op de paal nog het dichtst bij een treffer. Van den Brom leidde ADO vorig seizoen naar Europees voetbal, maar koos voor een overstap naar zijn jeugdliefde.

In een matig duel baarde een wissel in de eerste helft het meeste opzien. Vitesse-doelman Elroy Room moest na twintig minuten het veld geblesseerd verlaten en omdat aankoop Piet Velthuizen nog niet speelgerechtigd is, nam Marko Meerits plaats onder de lat.

De 19-jarige Est hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. ADO had wel een veldoverwicht, maar echt veel grote kansen leverde dat niet op. In de slotfase kwam er meer leven in de brouwerij. Toornstra raakte de paal en zag even later een inzet op het dak van Vitesse-doel terechtkomen. Aan de andere kant kreeg Giorgi Chanturia namens Vitesse een kans, maar doelman Gino Coutinho stond Georgisch succes in de weg.

PSV verliest van AZ

Eerder vanmiddag versloeg begon PSV de competitie met een 3-1 nederlaag bij AZ. De Alkmaarders kwamen in eigen huis met 2-0 voor door een volley van Maarten Martens en een afstandsschot van Nick Viergever.

De reactie van AZ-trainer Gertjan Verbeek na de 3-1 thuiszege op PSV:

Om 16.30 speelt NAC Breda thuis tegen FC Twente.

    • Hans Klis