Zij: 'Dit is de droom van elke vrouw'

Jelena (‘Ellen’) Sokolova (36) is springruiter en leidt paarden op, heeft een zoon (14) uit eerdere relatie:

„Een paar jaar geleden waren we korte tijd in Nice. Ik wilde altijd al terug naar die kust. Daarom koos ik dit jaar voor Saint-Tropez. Henk vindt alles goed wat ik kies, hij kijkt alleen naar de prijs. Omdat mijn zoon meegaat, verblijven we in een vakantiepark. Dat is niet duur vergeleken met overnachten in een hotel, dus dat compenseert het prijzige Saint-Tropez.

„In Letland, waar ik woonde, kwam alle kleding uit China of Turkije. Het was bovendien veel duurder dan hier en toch nep. De winkel van Henk is het paradijs. Ik had nog nooit zulke mooie kleren gezien. Dat is toch de droom van elke vrouw? Ik heb mijn mooiste setjes uitgekozen om mee op vakantie te nemen. Hier in Nederland is er geen gelegenheid om het te dragen, ik kan niet in een mooie jurk naar de stal. Ik ga voor ons vertrek naar de kapper en laat mijn nagels doen. Het flaneren vind ik leuk, maar ik wil er vooral mooi uitzien op de vakantiefoto’s. Voor de herinneringen. En omdat ik ze opstuur naar mijn vriendinnen in Letland.

„Ik ben makkelijker met geld dan Henk. Wat ik heb verdiend, geef ik uit. Ik leef maar één keer. Dus wil ik in Saint-Tropez in goede restaurants eten, restaurants waar ik mijn mooie kleren kan dragen. Toch heb ik geen gat in mijn hand. Laatst zijn we naar een outlet gereden voor mooie avondschoenen voor de vakantie. Ik vond er Gucci-schoenen die waren afgeprijsd van 800 naar 400 euro, maar dat vond ik te duur. Van dat bedrag koop ik straks in Saint-Tropez liever twee of drie paar schoenen.”

Anne Dohmen

    • Anne Dohmen