Uitgelicht zaterdag

Woody Allen en Diane Keaton in Manhattan. Canvas, 23.10u. Manhattan (1979) Pers: Woody Allen, Diane Keaton Dir: Woody Allen Ref: MAN101BC Photo Credit: [ United Artists / The Kobal Collection / Hamill, Brian ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Woody Allen en Diane Keaton in Manhattan. Canvas, 23.10u. Manhattan (1979) Pers: Woody Allen, Diane Keaton Dir: Woody Allen Ref: MAN101BC Photo Credit: [ United Artists / The Kobal Collection / Hamill, Brian ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Film

Rescue Dawn (Werner Herzog, 2006, VS). Werner Herzog toont in gedramatiseerde vorm de lotgevallen van oorlogsvlieger Dieter Dengler, die eerder de hoofdpersoon was van zijn documentaire Little Dieter Needs to Fly. Rescue Dawn is het sobere verslag van een gevangenschap in de Vietnam-oorlog en een bijna nog akeliger ontsnapping door de jungle. RTL7, 22.20-00.55u.

Manhattan (Woody Allen, 1979, VS). Een van de beste en meest geliefde films van Woody Allen is een ode aan de architectuur, cultuur en neurosen van New York, muzikaal begeleid door George Gershwins Rhapsody in Blue. De prachtige zwart-witfotografie is van topcameraman Gordon Willis. Allens vrouwenangst richt zich deze keer op Diane Keaton, Mariel Hemingway en Meryl Streep.Canvas, 23.10-00.45u.

Honey/Bal (Semih Kaplanoglu, 2010, Tur/D). De 6-jarige Yusuf heeft een sterke band met zijn vader, een imker in Noordoost-Turkije. Op een dag verdwijnt die op mysterieuze wijze. De derde film in de ‘Yusuf-trilogie’ van Kaplanoglu won de Gouden Beer in Berlijn en is een bewogen portret van hedendaags Turkije. Als gevolg van de modernisering is men ook daar het contact met natuur en traditie aan het verliezen. Ned.2, 00.10-01.45u.

Informatief

Astronomie. Arte werpt zich vandaag vanaf 12.30u met een tiental programma’s op het universum. Het begint met een documentaire over het astronomisch instrumentarium. Om 13.00u een film over vermeende astronomische duiding van de grotschilderingen in Lascaux; om 13.55u gaat het over donkere materie; om 14.50u een korte animatiefilm over zwarte gaten; om 14.55u over de zoektocht naar bewoonbare planeten; om 15.45u over de zoektocht naar buitenaards leven; om 16.40u over het classificeren van buitenaardse levensvormen en van 16.55 tot 17.50u over asteroïden. Om 20.15u gaat het verder met een documentaire over het ontstaan van onze Melkweg en om 21.50u wordt de reeks besloten met een film over het werk van astronomen in diverse observatoria.Arte, 12.30-23.35u.

Amusement

Amy Winehouse Tribute. Jools Holland presenteert een compilatie van optredens van Amy Winehouse in BBC-programma’s tussen 2003 en 2007. BBC 2, 23.35-00.15u.

Taratata. Muziekprogramma met optredens van veelbelovende talenten en gevestigde sterren. Vanavond met Jamiroquai, Florent Marchet, Gaëtan Roussel, Neon Trees en Jessie J. TV5, 23.55-01.30u.

The BBC One Sessions: Amy Winehouse. Opname van het concert op 3 augustus 2007 van de destijds drieëntwintigjarige zangeres in Porchester Hall. BBC 2, 00.15-01.05u.

Radio

Pianistenuur. Laatste deel van twee met muziek van Chopin, vertolkt op historische instrumenten. Met Rondo à la Mazur door Tatiana Shebanova (op een Erard 1849), Vier Mazurka’s op 67 en Scherzo nr 1 en nr 4 door Dina Yoffe (Pleyel 1848) en Nocturne op 9 nr 3 door Dang Thai Son (Erard 1849). Radio 4, 17.02-18.00u.

Zomeravondconcert: Tristan und Isolde. Opname van de Bayreuther Festspiele, gemaakt op 29 juli j.l. Het Bayreuth Festival Orchestra en Chorus o.l.v. Peter Schneider met o.a. Robert Holl, bas; Michelle Breedt, mezzosopraan en Arnold Bezuyen, tenor.Radio 4, 19.02-00.00u.