Syrisch oppositiefiguur gearresteerd

Syrische troepen hebben vanavond het Syrische oppositielid Walid al-Bunni gearresteerd. Ook twee van zijn zonen zouden zijn opgepakt, Moayed en Ayad. Dit meldt persbureau AFP.

De mannen zijn opgepakt in een buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus, zegt de voorzitter van het Syrische Observatorium voor Mensenrechten tegen AFP.

Walid al-Bunni is een voornaam tegenstander van het Syrische regime en zat al eerder vast als politieke gevangene. In 2002 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, maar werd in 2006 vrijgelaten.

Bij een eerdere oproep van president Assad voor dialoog, was al-Bunni zeer kritisch, en noemde hij het een afleidingsmanoeuvre voor het arresteren van critici. Hij is lid van de Associatie van Mensenrechten in Syrië en van de Nationale Raad van Declaratie voor Democratische Nationale Verandering van Damascus.

    • Peter van der Ploeg