Saoedische beurs reageert als eerste op rating Verenigde Staten

De Saoedische aandelenbeurs, de eerste die reageert op de verlaagde kredietbeoordeling van de Verenigde Staten, is vandaag lager gesloten. De beurs in Ryiad sloot 5,46 procent lager. Dit meldt persbureau AFP.

De beurs in Saoedi-Arabië, de grootste in de Arabische wereld, is open op zaterdag terwijl de meeste wereldwijde beurzen gesloten zijn. Daarmee is deze beurs de eerste die reageert op de nieuwe kredietbeoordeling door Standard & Poor’s van de Verenigde Staten, van AAA naar AA+.

Aan het eind van de dag stond de Tadawll All-star index op 6073.44 punten. Grote banken in Saoedi-Arabië verloren 4,7 procent. De petrochemische industrie daalde 6,7 procent en bouwbedrijven verloren gemiddeld 6,4 procent.

Volgens econoom Mohammed Al-Omran reageerde de Saoedische beurs sterk op de verliezen op de financiële markten, de lagere olieprijs en het besluit van S&P over de Amerikaanse schulden, zei hij in een interview met Al-Arabiya.