Regen, wat zon

De temperaturen zijn onder de maat voor de tijd van het jaar, maar dat wil nog niet zeggen dat het slecht weer is. Er trekken weliswaar regelmatig storingen over, maar tussendoor zijn er mooie perioden. Dat geldt ook voor dit weekeinde. Het sterk wisselende weerbeeld wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied dat van Engeland tot in Scandinavië trekt. Eromheen draaien buien naar onder meer ons land. Daarbij stroomt steeds koelere lucht binnen, vooral vanaf maandag. Tussen de buien door zijn er fraaiere momenten.

Vanmiddag bijvoorbeeld, wordt het vanuit het zuidwesten langzaamaan op steeds meer plaatsen droog, gevolgd door een beetje zon. De wind draait daarbij naar het zuidwesten en neemt iets toe naar matig en aan zee later vrij krachtig. Het oosten en noorden blijven waarschijnlijk tot in de avond nat. De temperaturen zijn redelijk op pijl, met maxima tussen 20 graden aan zee en 23 graden in Limburg.

Morgen komt het kwik al wat lager uit, met 18 tot 20 graden, maar het weerbeeld is vriendelijk: zon, stapelwolken en vrijwel overal droge omstandigheden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Maandag tot en met woensdag verlopen wisselvallig en ronduit koel met 15 tot 18 graden, 7 graden lager dan normaal in deze fase van augustus.