Ook tweede keeper Oranje vertrekt naar buitenland

Michel Vorm speelt komend seizoen waarschijnlijk in de Premier League. Swansea City bevestigt dat het een akkoord heeft bereikt met FC Utrecht over een transfer van de 27-jarige sluitpost. Dit meldt persbureau Novum.

Vorm moet zelf nog wel tot overeenstemming komen, laat manager Brendan Rodgers van Swansea weten in Engelse media.

De zevenvoudig international had nog een contract tot medio 2012 bij de domstedelingen. Hij volgt bij Swansea Dorus de Vries op, die de Welshe club verruilde voor Wolverhampton Wanderers. Ferry Bodde en Kemy Agustien staan ook onder contract bij Swansea, dat eerder Jasper Cillesen bij NEC probeerde weg te kapen.

Vorm keepte zijn hele carrière bij Utrecht, op een uitleenperiode van één jaar bij FC Den Bosch na. Eind 2008 debuteerde Vorm in Oranje, waar hij tweede keus is achter Maarten Stekelenburg, die vorige week al Ajax verruilde voor AS Roma.

Utrecht ontvangt naar verluidt twee miljoen euro voor Vorm. Eerder raakte de club al Dries Mertens en Kevin Strootman kwijt aan PSV. Ricky van Wolfswinkel ging naar Sporting Lissabon.

    • Peter van der Ploeg